Suave v3

Om Epona ryttersenter

Epona Ryttersenter er et nytt og moderne rideanlegg like øst for Kristiansand. Senteret eies og drives av Sørlandet Hestesport AS. På stedet har vi to store utebaner og stallplass til 50 hester. 68 permanente utebokser / stevnebokser er også tilgjengelig.

Vi satser på de tradisjonelle ridedisiplinene dressur og sprang. Hvert år står vi bak flere store arrangementer, og vi har huset store konkurranser som The FEI European & Open Para Equestrian Championship 2009, Nordic/Baltic Championship i dressur 2014 og 2018, Baltic Cup og flere Norgesmesterskap i sprang og dressur.

Epona er en lærebedrift for lærlinger i hestefaget. Disse har en læretid på minimum 2 år, og skal utvikle sin forståelse for arbeid med hest, drift av stallanlegg og trening av hester.

Handicap- og terapiridning er et eget satsningsområde, både i det daglige og det sportslige. Vi har rundt 15 ukentlige brukere av vårt terapitilbud i rideskolen, og arrangerer flere konkurranser for pararyttere på alle nivå.

Målsettingen med Epona Ryttersenter er profesjonell drift i gode fasiliteter. Vårt mål er at hver enkelt kunde finner seg godt til rette i et hyggelig, ryddig og stimulerende hestesportsmiljø.

Navnet Epona er hentet fra mytologien. Epona er navnet på en gallisk/keltisk hestegudinne som også forbindes med fruktbarhet. I det gamle Gallia og i de keltiske områder av Storbritannia var Epona en viktig gudinne for dem som drev med oppdrett, trening og handel av hester.

Anlegget er tegnet av arkitekt Gunnar Boye Ording som tidligere jobbet for Aros arkitekter.