Suave v3

Om Epona ryttersenter

Epona Ryttersenter er et nytt og moderne rideanlegg like øst for Kristiansand. Senteret er helt privat og drives som et aksjeselskap. På stedet har vi to ridehaller, tre store utebaner og stallplass til 50 hester. 68 permanente utebokser / stevnebokser er også tilgjengelig.

Vi satser på de tradisjonelle ridedisiplinene dressur og sprang, og hvert år står vi bak flere store arrangementer, deriblant de populære stevnene Baltic Cup, Horse Power, Norgesserien og det årlige Julestevnet. I august 2009 fikk vi og æren av å være med og arrangere det hittil største stevne innen ridesport i Norge, The FEI European & Open Para Equestrian Championship. I etterkant av dette har vi også arrangert flere NM sprang og Dressur. I juni 2014 avholdt vi NORDISK MESTERSKAP i dressur her på Epona. I 2017 skal vi arrangere bl.a 3-stjerners dressurstevne og Baltiv Cup som er et internasjonalt stevne for barn og unge.

Epona er en lærlingebedrift for lærlinger i hestefaget. Disse har en læretid på ca. 2 år, og skal utvikle sin forståelse for arbeid med hest, drift av stallanlegg og trening av hester. Aktiviteter knyttet til undervisning er viktig, vi har derfor et godt samarbeid med skoler i nærområdet. En av målsettingene er å utvikle et utdanningstilbud i fremtiden med riding som spesialfelt. Handicap- og terapiridning er et eget satsningsområde.

Målsettingen med Epona Ryttersenter er profesjonell drift i gode fasiliteter. Vårt mål er at hver enkelt kunde finner seg godt til rette i et hyggelig, ryddig og stimulerende hestesportsmiljø.

Navnet Epona er hentet fra mytologien. Epona er navnet på en gallisk/keltisk hestegudinne som også forbindes med fruktbarhet. I det gamle Gallia og i de keltiske områder av Storbritannia var Epona en viktig gudinne for dem som drev med oppdrett, trening og handel av hester.

Anlegget er tegnet av arkitekt Gunnar Boye Ording som tidligere jobbet for Aros arkitekter.